KNAW

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Actueel

Nieuws

Kène Henkens lid van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen

27-02-2017

Prof. dr. Kène Henkens is op 18 februari benoemd tot lid van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW).

Oud NVD-voorzitter en oudste NVD-lid Henk Heeren overleden

27-02-2017

Hendrik Jan (Henk) Heeren, sinds 1970 lector en vanaf 1980 hoogleraar Sociologie van de bevolkingsvraagstukken aan de Universiteit Utrecht overleed te Utrecht op 17 februari 2017 op 94-jarige leeftijd.

DEMOS - nummer 2, februari 2017

23-02-2017

In dit nummer artikelen over:

Verkiezingsprogramma’s over migratie: bijstellen of de beuk erin?

23-02-2017

Een van de belangrijke thema’s bij de komende Tweede Kamerverkiezingen is de immigratie en de daaraan gerelateerde discussie rond vluchtelingen en asielzoekers. Wat vinden we hierover terug in de verkiezingsprogramma’s van de diverse partijen? Wat voor beleidsmaatregelen staan zij voor en – misschien nog wel belangrijker – wat is de toonzetting van de programma’s?

Hoe Nederlanders denken over discriminatie

23-02-2017

Discriminatie is een belangrijk thema in de Nederlandse samenleving en zal zeker een rol spelen bij de aanstaande verkiezingen. Vooral op de arbeidsmarkt dichten Nederlanders minderheden en specifieke groepen als ouderen weinig kansen toe.

Welke kiezers zweven het meest?

23-02-2017

De verkiezingsstrijd van 2012 kenmerkte zich door een nek-aan-nekrace tussen de VVD en de PvdA. Deze partijen trokken dan ook veel zwevende kiezers naar zich toe, die hoopten door een strategische stem Rutte dan wel Samsom het Torentje in te helpen. Toen de VVD en PvdA uiteindelijk met elkaar gingen regeren leken veel van deze strategische stemmers toch niet helemaal tevreden met dat resultaat. Waar zijn zij sindsdien heen gezweefd?

Levensverwachting Zuid-Koreaanse vrouwen in 2030 naar 91 jaar

21-02-2017

In geïndustrialiseerde landen gaat de levensverwachting de komende 15 jaar nog sterk toenemen. In 2030 zal in deze landen de levensverwachting bij geboorte het hoogst zijn in Zuid Korea, zowel voor mannen (84,1 jaar) als vrouwen (90,8 jaar).

Prestigieuze Vici-beurs voor Ute Bültmann

17-02-2017

Prof. dr. Ute Bültmann, hoogleraar Arbeid en Gezondheid bij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en tevens affiliated researcher bij het NIDI, krijgt een Vici-beurs van anderhalf miljoen euro uit de Vernieuwingsimpuls van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) om de komende vijf jaar onderzoek te doen naar het thema "De jeugd van heden vormt de werkers van morgen".

Migratie en de Nederlandse verzorgingsstaat

08-02-2017

Waarom kiezen migranten voor Nederland? Vaak wordt gedacht dat dat komt vanwege het hoge niveau van de verzorgingsstaat. Volgens Helga de Valk is dat een misvatting. Want als het waar zou zijn dan zouden met name Scandinavische landen populair moeten zijn en dan zouden migranten nooit meer willen vertrekken. Cijfers ondersteunen dat beeld niet.

Door EU Horizon 2020 gefinancierde nieuwe fase van het Generations and Gender Programme van start gegaan

26-01-2017

Tijdens een bijeenkomst op 26 januari in Parijs is een nieuwe fase van het Generations and Gender Programme (GGP) officieel van start gegaan. De nieuwe fase, “Evaluate, Plan and Initiate”, wordt door het Horizon 2020 programma van de Europese Unie met 2 miljoen euro gefinancierd.

Meer nieuws

Kruimelpad:
  1. Home


Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken