KNAW

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Actueel

Nieuws

Rubicon-beurs voor Ellen Dingemans

20-04-2017

Aan NIDI onderzoeker Ellen Dingemans is door NWO een Rubicon-beurs toegekend voor haar onderzoeksvoorstel "Betaald werk na pensioen in Europa". Met de Rubicon-beurs gaat zij onderzoek doen aan de University of Manchester.

Persbericht: Koning bezoekt demografisch instituut

05-04-2017

Zijne Majesteit de Koning bracht woensdagmiddag 5 april een werkbezoek aan het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI) in Den Haag.

Vacature PhD-positie in family demography

05-04-2017

Binnen de NIDI themagroep Families and Generations is een vacature voor een PhD-positie in family demography.
[sluitingsdatum: 1 mei 2017]

Population Europe App

04-04-2017

De reizende tentoonstelling "100 worden – en ervan genieten", die vorig jaar te zien was in Den Haag en Groningen, is nu beschikbaar als app.

Vacature Promovendus “Unpaid work around the retirement transition”

30-03-2017

Binnen de NIDI themagroep Work & Retirement is een vacature voor een Promovendus “Unpaid work around the retirement transition” (1.0 fte).

Prestigieuze ERC Grant voor Clara Mulder

29-03-2017

Prof. dr. Clara Mulder, hoogleraar Demografie en Ruimte aan de Rijksuniversiteit Groningen en tevens affiliated researcher bij het NIDI, ontvangt een ERC Advanced Grant van 2,5 miljoen euro van de European Research Council voor haar project FamilyTies, een onderzoek naar familiebanden vanuit het perspectief van binnenlandse migratie, immobiliteit en de gevolgen voor de arbeidsmarkt.

DEMOS - nummer 3, maart 2017

29-03-2017

In dit nummer artikelen over:

Gouden tijden, slechte tijden ... wat brengt de vergrijzing ons?

29-03-2017

De meeste demografen zijn het er wel over eens dat de levensverwachting verder zal toenemen en dat de bevolking zal vergrijzen. Maar er is minder eensgezindheid over de gevolgen van deze vergrijzing. Is de toekomst grijs en somber en zien we vooral problemen, of betekent de toename van de levensverwachting goed nieuws en gaan we gouden tijden tegemoet?

Toekomstige levensverwachting van 90 jaar niet opzienbarend

29-03-2017

Volgens onderzoekers van het Imperial College in Londen zal de levensverwachting van Zuid-Koreaanse vrouwen in 2030 de 90 passeren. Bovendien zal in geïndustrialiseerde landen het verschil in levensverwachting tussen mannen en vrouwen kleiner worden.

AOW-ers in de aanvullende bijstand

29-03-2017

De Algemene Ouderdomswet (AOW) is een volksverzekering waarmee iedere ingezetene van Nederland verzekerd is van een inkomen op zijn oude dag. Om voor een volledige AOW in aanmerking te komen moet men in de vijftig jaar voorafgaand aan de AOW-leeftijd in Nederland gevestigd zijn geweest.

Meer nieuws

Kruimelpad:
  1. Home


Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken