KNAW

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Actueel

Nieuws

Het veranderde klimaat over klimaatverandering

10-03-2019

Klimaatverandering is een thema dat ogenschijnlijk de bevolking verdeelt. NIDI-onderzoek laat echter zien dat zorgen over de opwarming van de aarde onder de Nederlandse bevolking breed worden gedeeld en het afgelopen decennium spectaculair zijn gegroeid. Foto: ©UN Photo/Eskinder Debebe

Persbericht: Marokkaanse en Turkse migrantenouderen: kwetsbaar, bevoorrecht en veerkrachtig

05-03-2019

Migratie heeft Marokkaanse en Turkse migrantenouderen veel positiefs gebracht: velen zijn uitstekend in staat om een goede oude dag te beleven. Om degenen die daarentegen zwaar hulpbehoevend zijn goede zorg te bieden, is niet alleen een cultuurverandering bij de zorginstellingen nodig, maar ook bij de ouderen en hun kinderen zelf.

DEMOS - nummer 2, februari 2019

28-02-2019

In dit nummer artikelen over:

[Foto: Roel Wijnants/Flickr]

In goede gezondheid genieten van je AOW

28-02-2019

De stijging van de AOW-leeftijd is gekoppeld aan de levensverwachting, maar men houdt geen rekening met de gezondheid op de oude dag. Over het algemeen gaat de gezondheid achteruit met het ouder worden. Brengen we dan niet de pensioentijd grotendeels door in ongezonde toestand?

[Foto: Roel Wijnants/Flickr]

Immigranten en hun kennis van de Nederlandse verzorgingsstaat

28-02-2019

Immigranten blijken vaak niet goed op de hoogte te zijn van de sociale voorzieningen in ons land. De toegang tot de gezondheids­zorg is bij de meeste migranten bekend, maar andere voorzieningen, zoals de bijstand, zijn minder direct toegankelijk dan veel migranten denken.

[Foto: Suasso/Flickr]

Hoe vergrijzing de woningmarkt beïnvloedt

28-02-2019

Een stijgende levensverwachting, ouderen die langer zelfstandig blijven wonen en een groeiend aantal oudere woningbezitters: de vergrijzing beïnvloedt de woningmarkt en zal dat ook blijven doen. Dat zullen we vooral gaan merken door minder doorstroming op de woningmarkt, nu en in de nabije toekomst.

NVD Videowedstrijd 2019

28-02-2019

Wie maakt de beste video over een demografisch onderwerp? De Nederlandse Vereniging voor Demografie (NVD) organiseert een Videowedstrijd voor middelbare scholieren. Leerlingen van de 2de, 3de en 4de klas van vmbo, havo en vwo kunnen meedoen en een video maken over een demografisch onderwerp, zoals geboorte, verhuizing, grote gezinnen en (steeds) ouder worden.

DEMOS - nummer 1, januari 2019

31-01-2019

In dit nummer artikelen over:

[Foto: United Nations/Flickr]

Waarom blijft de vruchtbaarheid in Afrika zo hoog?

31-01-2019

Wereldwijd is de laatste decennia het aantal kinderen dat een vrouw krijgt fors gedaald en ongeveer gehalveerd, ook in Azië en Latijns-Amerika. In Afrika ten zuiden van de Sahara daalt de vruchtbaarheid echter lang niet zo snel.

[Foto: United Nations/Flickr]

Verdeeldheid onder Europese burgers over vluchtelingen

31-01-2019

Europese landen hebben de laatste jaren te maken gekregen met een vluchtelingenstroom die zich manifesteerde onder meer in gepolariseerde opvattingen over vluchtelingen.

[Foto: Romaniamissions/Flickr]

Meer nieuws

Kruimelpad:
  1. Home


Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken