KNAW

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Seminar

Bevolkingsprognoses in theorie, beleid en praktijk

Pagina-navigatie:
Datum 6 oktober 2015 van 09:30 tot 18:00 uur
Locatie Centraal Bureau voor de Statistiek , Den Haag
Contact
Voeg toe iCal vCal

De Nederlandse Vereniging voor Demografie (NVD) organiseert in samenwerking met het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) het seminar ‘Bevolkingsprognoses in theorie, beleid en praktijk’ over de huidige en toekomstige ontwikkeling en toepassing van bevolkingsprognoses.

Bevolkingsprognoses worden steeds belangrijker, mede gezien de vergrijzing, krimp, de ontwikkeling van de huishoudenssamenstelling en huishoudensgrootte. Voor allerlei sectoren zijn de prognoses relevant en ze worden zowel toegepast binnen onderzoek, beleid en de praktijk. Tegelijkertijd is de kennis van en over elkaar niet altijd overal even goed aanwezig: welke prognoses zijn er eigenlijk allemaal? Waar hebben ontwikkelaars, onderzoekers, beleidsmakers en de praktijk behoefte aan? En waar lopen ze tegen aan?

Het seminar heeft de volgende doelstellingen:

  • Het (nog meer) verbinden van wetenschap, beleid en praktijk op het gebied van bevolkingsprognoses
  • Inzicht krijgen in de mate van overlap van de rol van bevolkingsprognoses in diverse sectoren: wat zou de organisatie van de zorg bijvoorbeeld van de organisatie van het onderwijs kunnen leren en andersom?
  • Inzicht krijgen in de sterktes, zwaktes, kansen en knelpunten voor zowel de ontwikkeling als toepassing van toekomstige bevolkingsprognoses

Het seminar is opgebouwd vanuit ontwikkeling en wetenschap naar toepassing in beleid (rijk, provincie en gemeente) en praktijk.

Locatie: Centraal Bureau voor de Statistiek (Tinbergenzaal)

Henri Faasdreef 312

2492 JP Den Haag

Toegang: Gratis

Aanmelden: Om u aan te melden voor het seminar kunt u mailen naar Auke Vlonk: auke.vlonk@aimtrack.nl. Vermeld hierbij a.u.b. uw naam, functie, organisatie en sector waarin u werkzaam bent.

Zie voor meer informatie: www.nvdemografie.nl/activiteiten/studiemiddagen

Meer informatie over dit agenda itemGa terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken