Over ons

Het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut NIDI is het nationale demografisch instituut van Nederland. Het NIDI is opgericht in 1970 en aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) sinds 2003. Het NIDI is het enige sociaal-wetenschappelijke instituut van de KNAW. Sinds 2014 is het NIDI ook geaffilieerd met de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).
Stevig geworteld in wetenschap en maatschappij, streeft het NIDI naar wetenschappelijke excellentie en laat zich inspireren door de wisselwerking tussen demografische en sociale vraagstukken.

Het NIDI participeert in Population Europe, een partnerschap en samenwerkingsnetwerk van Europa’s toonaangevende demografische onderzoekscentra.
Het NIDI draagt ook bij aan de European Doctoral School of Demography (EDSD), een gezamenlijk initiatief van Europese demografische instituten.
Het NIDI is lid van het European Consortium for Sociological Research (ECSR), gericht op het stimuleren van sociologisch onderzoek en wetenschappelijke samenwerking in Europa.
Daarnaast faciliteert het NIDI de secretariaten van de Nederlandse Demografische Vereniging (NVD) en de European Association for Population Studies (EAPS).

Lees meer in de NIDI brochure Pioneering in population studies.

KNAW Logo
Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.