Prestigieuze Vici-beurs voor Fanny Janssen

20 februari 2020

Prof. dr. Fanny Janssen, onderzoeker bij het NIDI en adjunct hoogleraar Demografie aan de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen, krijgt een Vici-beurs van anderhalf miljoen euro uit de Vernieuwingsimpuls van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) om de komende vijf jaar onderzoek te doen naar toekomstige sociaal-economische ongelijkheid in sterfte.

De Vici-financiering is bestemd voor zeer ervaren onderzoekers die hebben aangetoond met succes een eigen vernieuwende onderzoekslijn tot ontwikkeling te kunnen brengen en die als coach voor jonge onderzoekers kunnen fungeren.

Over het onderzoek

Sociaaleconomische verschillen in sterfte vormen een belangrijk maatschappelijk vraagstuk, maar onbekend is hoe deze verschillen zich, op realistische wijze, verder zullen ontwikkelen. Dit onderzoek van Fanny Janssen ontwikkelt een geavanceerd voorspellingsmodel van sterfteongelijkheid met behulp van nieuwe inzichten over de invloed van roken, obesitas en alcohol, en bepaalt het mogelijke effect van (preventief) gezondheidsbeleid.

Informatie: Fanny Janssen, 070-3565242, janssen@nidi.nl

Persbericht NWO, 20 februari 2020: 32 wetenschappers ontvangen NWO-Vici van 1,5 miljoen euro

KNAW Logo
Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.