Foto: Pille-Riin Priske / Unsplash

Nederlandse Demografieweek

16 nov - 20 nov 2020 13:00 tot 15:00

De Nederlandse Vereniging voor Demografie (NVD) organiseert van maandag 16 november t/m vrijdag 20 november de digitale Nederlandse Demografieweek met als hoofdthema demografische gevolgen van COVID-19.  

Corona (COVID-19) heeft de maatschappij in haar greep. Alles dat vanzelfsprekend leek, blijkt dat toch niet te zijn. De horeca is gesloten, de ziekenhuizen (en IC’s) stromen vol en niemand weet of en wanneer er een vaccin komt. In de demografieweek zal er volop aandacht zijn voor de directe demografische gevolgen van COVID-19 voor de oversterfte. Maar ook de impact van COVID-19 en de mogelijke gevolgen van een lock down op huwelijken, scheidingen, geboorten en migratie komen aan bod. En wat gaat de impact zijn van Corona op de langere termijn? Prof. Ruben van Gaalen (CBS) opent de week met zijn keynote speech getiteld: “Corona: How (the fear of) death re-entered our daily lives”.

De digitale Demografieweek beslaat dertien parallelle sessies, verspreid over vier middagen, waarin onderzoekers de resultaten van recent demografisch onderzoek over geboorte, sterfte, migratie en familie presenteren. Drie van deze sessies richten zich specifiek op de demografische gevolgen van COVID-19.

Zie voor meer informatie de NVD-website: informatie en programma / registratie.

KNAW Logo
Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.