Roos van der Zwan wint Instituut Gak-KNAW Award 2020

7 december 2020

De Instituut Gak-KNAW Award is maandag 7 december uitgereikt aan socioloog Roos van der Zwan. Zij mag haar onderzoeksvoorstel uitvoeren dat ingaat op de vraag welke invloed sociaal-culturele integratie en de levensloop van vrouwelijke statushouders hebben op hun arbeidsmarktpositie.

De Instituut Gak-KNAW Award wordt jaarlijks uitgereikt aan talentvolle onderzoekers die aan het begin van hun carrière staan. De Award bestaat uit een driejarige aanstelling als  postdoc onderzoeker bij een KNAW-instituut met onderzoek op het gebied van arbeidsmarkt en sociale zekerheid in Nederland. De winnaar van 2020 is socioloog Roos van der Zwan.

Roos van der Zwan begint vanaf januari 2021 bij het NIDI aan haar onderzoek ‘De levensloop en de arbeidsmarktpositie van vrouwelijke statushouders in Nederland’. Ze hoopt met haar onderzoek meer inzicht te krijgen in de daadwerkelijke situatie van deze vrouwen en een beeld te hebben van het verschil tussen hoe vrouwelijke en mannelijke statushouders in Nederland leven. Daarnaast hoopt ze meer te weten te komen over de invloed van levensloopgebeurtenissen zoals trouwen en het krijgen van kinderen op hun kansen op de arbeidsmarkt en daarin specifiek het algemene perspectief van de vrouw mee te nemen.

Instituut Gak
  
KNAW

Bron: Instituut Gak – Roos van der Zwan wint de Instituut Gak-KNAW Award 2020 en KNAW – ‘Tijdens mijn onderzoek vraag ik aan vrouwelijke statushouders waar zij tegenaan lopen’.

KNAW Logo
Cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies van derde partijen voor analyse van dataverkeer. Privacyverklaring.